keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Miten minusta tuli leipuri...



Olen kasvanut kodissa jossa leivotaan ja paljon. Vanhempani työskentelivät ennen minun ja pikkusiskoni syntymää leipomoissa. Isäni,joka kävi leipuriksi heti silloisten peruskoulujen jälkeen on ollut käytännössä koko ikänsä leipuri ja äitini alkuun leipomomyymälöiden kassatätinä ja sieltä hänkin siirtynyt taikinoiden ja jauhopölyn sekaan. Kun he sitten asettuivat  maalle asumaan ja minä ja siskoni synnyimme, jättivät he vähäksi aikaan leipurin hommat taakseen ja siirtyivät maanviljelijöiksi. Leipominen säilyi silti kuvioissa ja moniin sukujuhliin he saivatkin pyynnön leipoa kakkuja yms. Lopulta leipominen alkoi houkutella heitä jälleen ja kotitalossamme tehtiin remontti ja  kaksi huonetta muuttui kotileipomoksi. Olin tuolloin ala-aste ikäinen ja muistan kuin monista koulukavereistani oli hassua kun kodissamme on leipomo. Kotileipomomme maine alkoi kasvaa ja lopulta meille valmistui talon jatkeeksi kunnon leipomo tilat. 



Leipominen on ollut lapsesta asti mielipuuhaani. Mutta se että siitä aloin ammattia itselleni tekemään tapahtui vasta n.5vuotta sitten kun odotin tytärtäni. Tuolloin aloin selailemaan netin ihania kakkubloge ja sain itsekkin inspiraation alkaa väkertämään marsipaani ja sokerimassa koristeita. Koristeiden teosta siirryin kakkujen maailmaan ja kohta huomasinkin nauttivani hommasti niin että aloin tekemään koristeita myös vanhempieni tilauskakkuihin yms. Kun tyttäreni oli reilun vuoden ikäinen muutimme maalle ja aloitin vanhempieni yrityksessä oppisopimus opinnot. Vuosi sitten syksyllä sainkin ammattitutkinnon ja edelleen jatkan työtäni ja ainaista oppimista leipomisen maailmassa...





Leipomossamme työskentelee vanhempieni ja minun lisäksi myös pikkusiskoni Saara, olemme siis perheyritys isolla P:llä. Minä vastaan isäni kanssa yleensä kaikista konditoriapuolen tuotoksista kuten kakuista yms. Äiti ja Saara taas tekevät suolaisetpiirakat, kakkupohjat, pullan paistot yms. Selkeä työnjako on varsinkin kiireisinä aamuina ainoa tapa selvityä.


Rakastan työtäni! 


Huomenna macaron asiaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti