tiistai 30. syyskuuta 2014

Lemon-lime curd

Eilen kauppareissulla mukaani tarttui ihanan, pirteän ja herkullisen näköisiä sitruunoita ja limejä. Jotain sitruunaista niistä mieleni teki leipoa. Aloin selailemaan aamulla töissä reseptivihkostani ja sieltä silmiini pomppasi vanhakunnon lemon curd eli sitruunatahna reseptini. Niinpä päätin keittää sitrushedelmistäni lemon-lime curdia.


Sandran lemon-lime curd:
3limeä
1 sitruuna
1.5dl sokeria
2tl vaniljasokeri
50g voita
2rkl maissitärkkelys
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunaa

Raasta ensin lime hedelmistä vihreä kuori, älä kuitenkaan raasta valkoista kitkerää osaa. Laita raastettu kuori kattilaan ja purista päälle limen mehut. Lisää kattilaan limemehun lisäksi myös sokeri ja voi ja kiehauta seos. Ota kattila pois kuumalta levyltä ja siirrä se hetkeksi syrjään. Purista sitruunasta mehu ja lisää sekaan maissitärkkelys. Sekoita sitrus-tärkkelysseos kattilassa olevaan lämpöiseen lime-sokeri-voi seokseen. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään munan keltuaiset ja kokonaiset kananmunat. Sekoita sitten munaseos erittäin hyvin kattilassa olevaan seokseen ja siirrä kattila hellalla miedolle lämmölle. Sekoita koko ajan kunnolla pohjasta saakka. Seos on valmista kun se saostuu. Laita tahna puhtaseen purkkiin ja vie purkki kylmään.


Tahnaa voi käyttää vaikka mihin. Itse tykkään laittaa sitä kreikkalaisen jugurttin sekaan, jäätelön päälle sekä kakkujen, pikkuleipien ja macarons leivosten täytteeksi. Huomenna ajattelin leipoa pitkästä aikaa sitruunamarenkipiirakkaa johon täytteeksi laitan tätä ihanan silkkistä lemon-lime curdia.
Kun tahnan purkittaa söpösti lasipurkkiin, saat siitä kivan lahjan esim. tupareihin, pikkujouluihin tms. 


Raikasta tiistaita!

Ps. 1000 lukijan raja ylittyi blogissani, jonka kunniaksi tulen järjestämään pienen kilpailun lähiviikkoina, kera mukavin palkinnoin! Minut löydät myös Instagramista ja pian Kakku ja koti löytyy myös facebookista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti