tiistai 16. syyskuuta 2014

Arkea...Tiistai on arkipäivistä oma suosikkini. Usein juuri tiistaisin olen keksinyt hauskimmat sisustusideani, kakkukoristeeni tai leivontareseptin. Tiistai on usein meidän perheessä myös jälkkäripäivä, kuten tänäänkin.
Kauppojenhyllyllä on jo pitkään myyty valmiiksi maustettuja rahkoja joita voi helposti käyttää esim. jälkkäreihin, hyydykekakkuihin yms. Itse en ole niitä juuri ennen käyttänyt kunnes tänään huomasin Valion syksyinen maun, luumu-kaneli rahkan. Itse tunnustaudun suureksi luumun ystäväksi ja kaneli on mausteena on myös lemppareitani. Oli siis pakko yksi tälläinen rahkapurkki ottaa kokeiluun josta tekaisin rahkajälkkärin. Tässä helppo ja hyvä reseptini:
1purkki Valion luumu-kaneli rahkaa
1dl kermaa
2tl intiaanisokeria
1 banaani
3 luumua
2 kanelitankoa (koristeluun)
Vispaa kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita kerma,rahka,viipaloidut banskut ja luumut sekaisin. Anna makujen tasaantua kaapissa vähintään 15min. ja nauti! Meillä tämä maistui ainakin hyvin ja luulenpa että tulen tekemään tämän syksyn aikana tätä uudelleenkin.


Syksyn mittaan  arkipäiviä on ihana fiilistellä valoilla. Happy Lights pallovalosarjat sulattivat sydämeni jo reilu vuosi sitten ja niitä onkin kertynyt meillä aika monta sarjaa.Valoista saa myös oivan yövalon joka näyttää lapsoselle yöllä tien vanhempien viereen...Mutta oikeaa eläväntulen tunnelmaa ei voita mikään. Kynttilöitä poltan vuoden ympäri mutta varsinkin kun illat alkavat pimenemään tulee kynttilöitä poltettua paljon. Iittalan klassikko Kivi-kynttilälyhdyt ovat viehähtäneet minua jo vuosia ja niitä onkin meille kertynyt aika monta kymmentä. Takan päälle vaihdan aikavälein uusia värikokoelmia ja ne näyttävät kuin herkkukarkeilta kun elävä tuli lepattaa niissä.

Ihanaa syksyn aikaa ja ihanaa arkea!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti