torstai 30. lokakuuta 2014

Halloween kakku ja valopalloja..

Halloweenia juhlitaan tulevana viikonloppuna. Amerikassa suuri kulutusjuhla on pikku hiljaa alkanut myös rantautumaan kunnolla meille Suomeenkin. Kaupoissa huomaa paljon juhlan teemaan sopivaa rekvisiittaa kuten kurpitsalyhtyjä ja hurjia naamareita. Myös meidän omasta leipomosta on jo muutamana vuonna tilailtu halloween juhliin kakkuja.
Itsekkin olen tänä vuonna jotain pientä halloween aiheista sälää ostanut ja leivoin myös teemaan sopivan kakun.






Kakussani maistuu sitruuna, valkosuklaa ja lakristi. Pohjan tein samalla reseptillä kuin red velvet kakkuuni, reseptin löydät täältä. Jätin vain punaisen värin pois ja laitoin sen tilalta keltaista väriä sekä yhden sitruunan mehut.

Kakun täyteet tein tällä reseptillä
150g tuorejuusto
3 liivatelehti
2rkl kiehuva vesi
100g valkosuklaa
2dl kerma
1dl lakritsikastike (itse keitin oman kastikkeen hopea toffeesta ja kermasta, mutta myös valmis kastike kelpaa hyvin)
1purkki lemon-lime curd tahnaa (reseptini löytyy täältä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. Kiehauta vesi ja laita sinne liivatteet. Kaada liivatevesi tuorejuusto seokseen. Lisää lopuksi kerma. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen osa kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita täytteestä reilut puolet ensimmäiseen kerrokseen ja lisää vielä täytteen päälle lemon-lime curd tahnaa. Laita keskimmäinen osa pohjasta täytteen päälle ja vie kakku kylmään. Valmista toisen kerroksen täyte sekoittamalla loppuun täytteeseen lakukastike. Kaada laku-valkosuklaa täyte ja laita vielä lemon-lime curd tahnaa. Laita viimeinen kakkupohjan osa täytteen päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä yön yli. Kuorruta kakku lakukastikkeella maustetulla kermavaahdolla ja koristele.




Toin muutamia valosarjoja jo varastosta odottamaan viikonloppua. Olen jo useana vuonna laittanut pyhämiestenpäivänä ensimmäiset valosarjat valoa pimeyteen tuomaan.



Happy lights palloja meiltä löytyy yli sata ja valosarjoja niihin on neljä. Vaihtelen palloja aina vuoden aikojen mukaan. Vielä en joulunpunaisia palloja ole ottanut esiin, mutta valkoiset, harmaat, kuusen vihreät ja sinapin keltaiset pallot tuovat tunnelmaa nyt. Kaikki omat Happy lights valosarjani olen seita shopista hankkinut. Nopean ja hyvän palvelun puoti.

Ihanaa, ulkona satelee lunta! 

Ps. Tänään taas maikkarilla kotipaakarit kilpailee Koko Suomi leipoo- ohjelmassa. Kyseisestä ohjelmasta onkin tullut minun ja tyttäreni yhteinen lemppari ohjelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti