keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Sitruuna-mango posset...

Pääsiäiseen ja kevääseen yleensäkin sopii täydellisesti raikkaat ja hiukan kirpsakat jälkkärit. Viime vuoden puolella trendi jälkiruoaksi nousi lemon posset. Tämä yksinkertainen jälkkäri vaatii vain kolmea raaka-ainetta, kermaa, sitruunaa ja sokeria. Tähän vanukasmaiseen, hyydyke herkkuun ei tarvitse liivatteita tai hyytelösokereita, vaan kirpeä sitruuna toimii hyydyttäjänä. Itse lisäsin lemon possettiini hiukan mangoa. Tässä reseptini:

Lemon-mango posset (n.4 annosta)

4dl kuohukermaa
1½dl sokeria
1dl sitruunan mehu
raastettua sitruunan kuorta

Keitä kermaa ja sokeria liedellä n.5min, muista sekoitella koko ajan että kerma ei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan sitruunan mehu ja kuori. Kaada seos laseihin. Nosta lasit kylmään ja anna hyytyä vähintään 2-3tuntia. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin lasien pohjaan valmista Lidl:n mangokastike ja hyytyneen possetin päälle laitoin samalla mangokastikkeella maustettua vaniljavaahtoa sekä Lidl:n creme brulee keksin.
 Tällä viikolla postissa saapui Nosh vaatekutsuilla tilaamani vaatteet. Siiri ihastui täysin uuteen ihanaan lippispipoonsa. Paketissa tuli myös ihana mekko ja paita, niitä mimmi pääseekin käyttämään tulevana sunnuntaina kun juhlimme Siirin 5-vuotis synttäreitä. 

Meillä on tulossa siis juhlallinen pääsiäinen, kun rakas tyttömme täyttää jo 5-vuotta. Olenkin jo tehnyt synttäreille herkku hankintoja, kun kaupan hyllyillä on toinen toistaan herkullisempia pääsiäisuklaa- ja raekarkkeja. 

Mukavaa keskiviikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti