maanantai 27. lokakuuta 2014

Red velvet kakku..

Amerikkalaisten leivonnaisten reseptit ovat mieleeni. Porkkanakakut, paistetut juustokakut ja cookies keksit ovat suosikkejani. Myös red velvet on mieluinen kakku. Halusin yhdistää red velvet kakun mehevän pohjan ja herkullisen kuorrutteen jotenkin paistettuun juustokakkuun ja niin kehittyi tämä minun reseptini tähän herkulliseen kakkuun. Valmistin viimeksi tätä kakku ystävänpäivänä siskoni ja minun järjestämiin ystävänpäivä juhliin ja kakku sai paljon kehuja. Päätin kokeilla reseptiä jälleen ja koristelin sen halloween juhliin sopivin punaisin ja mustin koristein.






Sandran red velvet

Pohja:
3dl maitoa
3rlk omenaviinietikka
160g huoneen lämpöistä voita
2,5dl sokeri
3 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhe
2tl vaniljasokeria
1tl punaista elintarvikeväriä

Sekoita maito ja etikka keskenään ja anna niiden olla kulhossa n.30min. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää sekaan kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi taikinaan vuorotellen kaataen keskenään sekoitetut kuivataineet ja maito+etikkaseos. Paista pohja 175 asteessa n.30-40min. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan

Paistettu juustokakkukeskus:
500g tuorejuustoa
3 kananmunaa
1dl kerma
2rkl maissitärkkelys

Vatkaa tuorejuustoa notkeaksi ja sekoita siihen kananmunat. Lisää kerma ja maissitärkkelys. Vuoraa kakkupohjavuoka leivinpaperilla ja kaada juustomassa sinne. Paista juustokakkua vesihauteessa (kaada syvään paistopeltiin kiehuvaa vettä) 150 asteessa n.1tunti. Kun juustokakku on paistunut anna kakun hyytyä kylmässä n.2tuntia. Kun kakku on täysin hyytynyt ota se pois vuoasta ja laita se kakkupohjan väliin.

Kermainen juustokuorrute:
100g tuorejuusto
100g mascarpone tuorejuusto
1dl tomusokeri
1dl kerma

Sekoita juustot ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se sekoitettuun juustomassaan. Kuorruta kakku.


Taikinaa tuli minulla eilen vähän ylimääräinen annos joten paistoin ylimääräisestä taikinasta näitä mini red velvet leivoksia. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ps. Kelit kylmenee ja ainakin minulla iho alkaa vaatimaan enemmän kosteutusta. Tässä ehdottomat lemppari kosteuttajani.



Burt's bees käsivoide hoitaa koppura käsiä. Lancomen ihanan ylellinen vartaloemulsio kosteuttaa ja tuoksuu hyvältä. Body shopin vartalovoit ovat olleet lemppareitani monia vuosia ja niitähän löytyy vaikka minkä tuoksuisena, tämä hunaja on tämän hetken suosikkini.

2 kommenttia:

  1. On kyllä komea kakku, täytyy kokeilla tehdä tämä joku kerta kun kotipuolessa käyn :) Voiko tosin omenaviinietikan jättää kokonaan pois? Ei oikein viitsi pelkästään tämän kakun takia ostaa sitä...:P Ja on hieno blogi! ;)

    VastaaPoista
  2. On kyllä komea kakku, täytyy kokeilla tehdä tämä joku kerta kun kotipuolessa käyn :) Voiko tosin omenaviinietikan jättää kokonaan pois? Ei oikein viitsi pelkästään tämän kakun takia ostaa sitä...:P Ja on hieno blogi! ;)

    VastaaPoista