sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pizzaa ja kynttilöitä..

Ostin viime syksynä Stockmannin hulluilta päiviltä Emile Henryn pizzakiven. Pizzakiven avulla pizzasta saa taivaallisen rapean ja maukkaan. Tänään valmistimme pizzakiven avulla herkkullista pizzaa, johon laitoimme paiston jälkeen tuoretta rucolaa, salaatinlehtiä, ilmakuivattua kinkkua sekä vuohenjuustoa. 





Tässä reseptini pizzaan:

Pizza a'la Sandra


Pohja: (reseptistä riittää kahteen pizzaan taikinaa)
2.5dl kädenlämpöistä vettä
2tl kuivahiivaa
n.3dl vehnäjauhoja
n.2dl durumjauhoja
1tl suolaa
2rkl oliiviöljy

Sekoita kädenlämpöiseen veteen 1dl jauhoja joihin on sekoitettu mukaan myös kuivahiiva. Lisää suola ja loput jauhoista. Jos taikina tuntuu edelleen löysältä, lisää jauhoja. Lorauta taikinaan lopuksi oliiviöljy. Laita taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Tomaattikastike: (kastiketta riittää reilusta kahteen pizzaan)
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljy
2rkl tomaattipyre
400g tomaattimurska
2tl punaviinietikka
1tl sokeria

Laita kattilaan öljy ja kun se on kuumennut lisää pilkotut valkosipulinkynnet. Kypsennä valkosipulia noin 5min. ja lisää sekaan tomaattipyre, kypsennä vielä pari minuuttia ja lisää sekaan loput kastikkeen ainekset. Keitä kastiketta n.20-30min. 

Täytteet:
tomaattikastiketta
mozzarellajuustopalloja
salamia
kuivattua basilikaa
juustoraastetta

Kun taikina on kohonnut jaa se kahteen osaan. Jauhota pizzakivi hyvin ja taputtele/kauli taikina kiven päälle. Levitä tomaattikastiketta pizzan päälle ja lisää siihen mozzarellajuustopallot, salamia ja basilika. Peitä pizza juustoraasteella. Paista pizza 225 asteessa n.25min. 

Pizza päälle:
rucolaa
salaatinlehtiä
ilmakuivattuakinkkua
vuohenjuustoa

Kun pizza on tullut uunista, laita pizzan päälle salaatti,rucola,ilmakuivattukinkku sekä vuohenjuusto.



Olimme muutama viikko sitten äitini ja siskoni kanssa PartyLite kynttiläkutsuilla ja tänään vihdoin sain tilaamani kynttilät. Uusi herkullinen Just Desert kynttiläsarja on kuin minulle tehty, super herkullisia ja keväisiä kynttilöitä. Tuoksuina herkulliset ananaskakku, sitruunalime macarons sekä vaahtokarkkiminttu. Tilasin myös jo kestosuosikki tuikkivia, eli valkolumimarja tuikkivia. 

Olen tänään suunnitellut uusia kakkuja. Ensi viikolla olisi tarkoitus kokeilla ainakin lakukakkua, mascarponekakkua ja pääsiäiseen sopivaa pashakakkua. 

Herkullista sunnuntaita! Ensi yönä jännätään Oscar voittajia, tiedän ainakin että siskoni valvoo ja juhlii heitä kotonaan Oulussa ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti