torstai 25. syyskuuta 2014

Ensilumi..

Vielä tiistaina napsin pihallamme syksyisiä ruskakuvia ja meidän pihan pihlaja näytti tältä..


Tänään maisemaa täydensi valkoinen lumi..



Lunta satoi kahden päivän aikana monta senttiä. Tuntui jotenki uskomattomalta tänään lapioida lunta pois terassilta kun vielä muutama viikko sitten sai hoitaa kesäkukkia. 
Lumi saisi kyllä sulaa vielä pois ennen kunnon pysyvää talvea koska meillä on pihalla vielä niin paljon tehtäviä ja projekteja kesken. Eteisremppakin pitäisi saada valmiiksi ennen talvea. 



Lumitöiden jälkeen maistuikin ruoka. Kalaa tulee syötyä liian harvoin vaikka se on niin herkullista ja vaivatonta valmistaa. Saimme eilen mieheni vanhemmilta pohjoisesta pyydystettyä lohta josta sitten tänään valmistin meille pannulla paistettua lohta ja uunissa paahdettuja vihanneksia (perunaa, porkkanaa, bataattia, paprikaa, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja parsakaalia) 
Jälkkärinä tein pitkästä aikaa omena-kaurapaistosta jonka kaverina maistui jugurtti-kermavaahtoa. Lisään usein kermavaahdon sekaan jugurttia, se tekee vaahdosta raikkaamman ja tuo siihen lisämakua jos käyttää valmiiksi maustettuja jugurtteja. Itse kokeilin tänään Valion uutta mandariini-juustokakku jugurttia. 
Tässä omena-kaurapaistos reseptini:

3omenaa
2tl kanelia
1tl vaniljasokeria
150g voita
3dl kaurahiutale
1dl fariinisokeri

pilko omenat vuuan pohjalle ja ripotteli niiden päälle kaneli ja vaniljasokeri. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Ripottele voi-kaura seos omenoiden päälle. Paista n.180 asteessa n.25 minuuttia. 



Ensilumi laittaakin ajatukset jo pikkuhiljaa jouluisiin ajatuksiin. Otin esille jo joulukirjani ja aloin niistä hakemaan ideoita tulevaan juhlakauteen. Takkatulen ääressä on ihana istua tohvelit jalassa, juoda teetä ja lukea ajatuksella ihania jouluisia kirjoja..

Muistakaahan tänään katsoa klo.20.05 MTV3:lta Koko Suomi leipoo ohjelma! Minä ainakin katson :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti