perjantai 3. lokakuuta 2014

Cup Cakes!

Suklaata, vaniljaa, appelsiinia, valkosuklaata, mansikkaa, pistaasia, kookosta vai vadelmaa kuorrutukseen? Lakupaloja, suklaarouhetta vai hilloa pohjaan? Siinäpä vasta herkullinen pulma! 
Cup cakesit eli kuppikakut, ovat kuorrutettuja muffinsseja. Ne ovat alunperin Amerikasta kotoisin olevia herkkuleivonnaisia joita leivotaan nykyisin ympäri maailman. 


Itse leivoin ensimmäiset kuppikakkuni viitisen vuotta sitten kun odotin tytärtäni ja jäin heti koukkuun niihin. Kuppikakkujen leivonnassa voi todellakin käyttää mielikuvitasta! Ensinäkin, makukirjo on ääretön. Ja se miten kuppikakun koristelet, on myös luovuudella leikkimistä. Haluatko että maku on perinteinen vanilja ja koristeena kaunis, yksinkertainen,valkoinen  vaniljakuorrute? Vai, haluatko että makuna on räväkämpi suklaa-chili ja koristeena runsaasti suklaakuorrutetta ja sokerimassasta tehtyjä koristeita? 



Kuppikakut sopivat juhlaan kuin juhlaan. Eniten tilauksesta töissäni olen leiponut niitä lastenjuhliin ja häihin. Perinteisimmät ja suosituimmat maku vaihtoehdot ainakin meidän leipomossamme ovat olleet valkosuklaa-appelsiini, suklaa, minttusuklaa, vadelma, mansikka-manteli ja vanilja-sitruuna. Oma lempparini on maitosuklaa-lakritsi ja maitosuklaa-kookos. 


Tyttäreni ehdottomia lemppareita ovat karkki kuppikakut. 


Omaa "salaista"reseptiäni en voi teille kertoa, mutta tässä alkuperäinen reseptini josta nykyisen omanikin olen kehitellyt

Sitruuna Cup cakes (n.12kpl)
150g margariini
1dl sokeri
1 sitruunan puristettu mehu
2 muna
3dl vehnäjauho
2tl leivinjauhe
1dl maito

Vaahdota rasva ja sokeri. Purista sitruunan mehu ja lisää se taikinaan. Riko kananmunat yksi kerrallaan rasva-sokeri seokseen. Lisää lopuksi jauhot+leivinjauhe ja maito vuorotellen kaataen. Paista muffinssit paperikapseleissa muffinssivuoalla uunissa n.220 asteessa 18-22min. 

Anna muffinssien jäähtyä hyvin ja kuorruta ne esim. sitruunalla maustetulla kermalla tms.


Meillä nautitaan tänään kuppikakkuja samalla kun katsotaan Vain elämää neloselta klo. 20.00.

Ihanaa alkavaa viikonloppua! 

1 kommentti: