tiistai 21. lokakuuta 2014

Halloweenin mureat kinderleivokset

Viime aikoina olen lukenut useasta eri blogista kinderpiirakan ohjeita. Kinder suklaa on todella herkkua ja niinpä olenkin päätynyt kokeilemaan useaa eri kinderpiirakka reseptiä. Silti ne kaikki ovat hyvin samantapaisia ja eivät ainakaan minua ole "sytyttäneet". Halusin itse hiukan muunnella sitä ns. perinteistä kinderpiirakka reseptiä ja niinpä syntyi nämä maukkaat, makeat ja moneen tilaisuuteen sopivat kinder leivokseni, jotka nyt koristelin halloween teemaan sopivasti. Idean leivoksiini sain pari viikkoa sitten tehdyistä mokkaleivoksista.


Rapeat kinderleivokset

pohja:
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
2 munankeltuaista
3dl jauhoja
1tl leivinjauhe
2tl vaniljasokeri

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan keltuaiset. Lisää lopuksi kuivat aineet. Kauli taikinasti n.5mm paksuinen levy ja paista se uunissa 200 asteessa n.15 minuuttia. Laita pohja jäähtymään.

Suklaa kuorrute:
½dl maito
2rkl kaakaojauhe
1 munankeltuainen
80g voita
2dl tomusokeri
100g suklaa

Kuumenna maito kattilassa, ota pois liedeltä ja sekoita sekaan kaakaojauhe. Anna seoksen jäähtyä hetken ja lisää siihen keltuainen,sekoita hyvin. Lisää voi ja sokeri ja siirrä kattila liedelle. Sekoita hiljalleen kokoajan ja ota kattila pois liedeltä kunnes se kiehahtaa. Lisää lopuksi suklaa ja anna kuorrutteen jäähtyä sen ajan kun teet kreemi täytteen.

Valkoinen kreemi:
75g voita
2,5dl tomusokeri
1tl vaniljajauhe
1 munankeltuainen

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kreemiin munankeltuainen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jähmettymään n.20minuutiksi kylmään. Kun kreemi on jähmettynyt pohjan päälle levitä suklaakuorrute ja siirrä kylmään jähmettymään n.1-2tunniksi.
Kun suklaa on kunnolla jämähtänyt leivoslevyn päälle paloittele sopivan kokoisia leivospaloja ja koristele ne mieluisalla tavalla. Itse laitoin kuvissa oleviin leivoksiini kaakaolla maustettua kermavaahtoa, erilaisia strösseleitä ja sokerimassasta tehtyjä halloween koristeita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti