maanantai 20. lokakuuta 2014

Syysloma..

Viime viikko meni nopeaa lomailun merkeissä. 

Keskiviikkona sain kunnian ottaa töihin mukaani tyttäreni Siirin ja hänen ystävänsä Lillin. Olin Siirille luvannut jo alkusyksystä, että voisimme yhdessä leipomossa leipoa helppoja leivonnaisia. Mimmi oli super iloinen kun ilmoitin, että hän voi ottaa myös yhden ystävän leivontaan mukaan.Aloitimme leivontapäivämme murotaikinan teolla, josta sitten kaulin tytöille n.4mm paksuisen taikinan, josta otettiin muoteille pikkuleipiä. Pikkuleivät paistettiin ja kun ne oli jäähtynyt mimmi saivat koristella haluamillaan koristeilla keksit.
Tässä helppo murotaikina ohjeeni

150g voita tai margariinia
1dl sokeri
1 kananmuna
4dl jauhoja
1tl leivinjauhe

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahtoon sekaan yksi muna. Lisää lopuksi jauhot. Kauli taikinasta n.3.5-4mm paksuinen levy ja ota siitä esim. piparimuotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleivät uunissa n.200 asteessa n.15min. Koristele keksit esim. sokeripikeerilla, nonparelleillä, nameilla tms.

Pikkuleipien lisäksi leivoimme myös kuppikakkuja.

Kuppikakku ohjeeni löytyykin aijemmasta blogitekstistäni täältä


Lapset kannattaa ottaa rohkeasta mukaan leivontaan ja ruoanlaittoon. Reseptit kannattaa ainakin alkuun olla yksinkertaisia ja helppoja. Jo ihan pienikin osaa olla apurina esim. salaatin valmistamisessa. Ja nyt kun joulu lähestyy, niin mikä onkaan mukavempaa kuin pitää koko perheen piparitalkoot!

Mukavaa alkavaa viikkoa!
Ps. Itse ajattelin aloittaa suursiivouksen kotonamme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti