perjantai 24. lokakuuta 2014

Makean tulista chilistä..

Kovin tulisia ruokia meidän perheessä ei valmisteta. Chili ei ole kuitenkaan täysin käyttämätön mauste keittiössämme. Tänään valmistin pitkästä aikaa chilistä makean tulista paholaisenhilloa joka on mielestäni todella moni käyttöinen hillo. Tässä reseptini

Makean tulinen paholaisenhillo

800g kaltattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
400g paprikoita
5-7 chiliä
5-7 valkosipulinkynttä
1tl suola
2tl mustapippuria
0.5dl etikka
1pkt hillosokeri

Pilko kaikki vihannekset pieniksi paloiksi ja keitä niitä mausteiden kanssa n.30-40min. kunnes ne ovat pehmeitä. Ota kattila liedeltä ja tee vihanneksista sauvasekoittimen avulla sosetta, soseen ei kuitenkaan tarvitse olla täysin sileää vaan sinne voi jäädä myös pieniä "sattumia". Siirrä sosekattila takaisin liedelle ja lisää etikka ja sokeri. Kiehauta seosta n.5min. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä. Hillo säilyy useita kuukausia puhtaissa purkeissa kylmässä.



Itse käytän hilloa lihan,kanan ja kalan kaverina, voileipien päällä ja salaateissa kastikkeena. Tänään valmistimme uusia Old el pason tortilla "kuppeja" joiden lisukkeena käytimme tätä 
ihanaa paholaisenhilloa.





Tortillakuppien täytteeksi laitoimme kasvisten lisäksi paistettua jauhelihaa ja pirkan vuohenjuustokuutioita. Paholaisenhillo ja vuohenjuusto ovatkin mahtava makupari.




Jauhelihan paistoa apunani valvoi tällä kertaa tämä veikeä karvakorva.

Ulkona ripottelee lunta melkoisesti ja on hirmuisen pimeää. Taidammekin nyt viikonloppuna laittaa ensimmäiset valosarjat ulos valoa tuomaan pimeyteen. 
Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Ps. Olethan jo osallistunut facebook sivuillani kilpailuun? Kilpailuun pääset tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti