sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Eksoottisia makuja..

Viikonloppuisin on mukava kokeilla ihan uusia ruokareseptejä. Kuluneena viikonloppuna kokeilimme meille täysin tuntemantonta thaimaalaista keittiötä.



Vanhemmilleni on tullut Maku-lehti jo useita vuosia. Itse pidän lehdestä myös paljon ja usein olenkin sen heti itselleni pyytänyt kun äitini on sen läpi ehtinyt lukea. Viimeisimmästä lehdestä sainkin idean kokeilla aasialaista keittiötä. Teimme raikasta yum woon sen salaattia eli lasinuudelisalaattia ja satay kanaa.


Salaatti oli meidän koko perheen mieleen. Myös lämmin ruoka maistui ja hupeni nopeaa pannulta. Yleensä itse en kovin pidä maapähkinöistä, mutta Satay kastikkeessä se maistui ihmeen hyvälle. Tässä reseptini ruokiin, olen hiukan muuttanut niitä Maku-lehden resepteistä. 

Yum woon sen

1l vettä
1pkt riisinuudeleita
200g kiinankaalta
1pkt kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1tl samba oelek kastiketta
200g isoja katkarapuja

Kastike
1 limentinmehu
1rkl kalakastike
1tl soijakastike
1tl ruokosokeri

Koristelu
korianteria ja minttua

Kuumenna vesi kiuhuvaksia ja kaada se nuudelien päälle. Anna nuudeleiden hautua sen ajan kun teet salaatin. Pese vihannekset ja leikkaa ne. Nosta kaikki kasvikset salaattikulhoon ja sekoita sekaan vielä katkaravut. Sekoita kastike ainekset keskenään ja sekoita sitten kastike salaattiin. Lisää nuudelit salaattiin ja sekoita hyvin. Itse sekoitin käsin jotta nuudelit sekoittuvat kunnolla salaattiin. Koristele korianterilla ja mintulla.

Satay chicken

400g kananfilesuikale

Marinadi
1tl raastettu inkivääri
2 valkosipulinkynttä
½dl kookoskerma
2rkl soijakastike
1rkl kalakastike
1tl ruokosokeri
½tl suola
½tl punainen currytahna

Sataykastike
2dl kookosmaito
1rkl punainen currytahna
1dl maapähkinälevite
½tl tamarinditahna
1tl kalakastike
1tl soijakastike

Sekoita marinadi ainekset kulhoon ja lisää kanasuikaleet joukkoon. Anna marinoitua n.1-2 tuntia. Valmista sataykastike. Kuumenna kookosmaito mutta älä päästä kiuhumaan. Lisää kookosmaitoon muut ainekset, sekoita ja anna hautua. Paista kananfilesuikaleet pannulla kypsiksi. Tarjoa lihasuikaleet sataykastikkeen ja basmatiriisin kera.



Kookoskermaa jäi jääkaappiin reilu puolikaspurkki. Sunnuntai aamuisin keitämme usein riisipuuroa aamiaiseksi päätin kokeilla kookoskerman jämät siihen.


Kookoskermalla höystetty riisipuuro oli menestys. Ah, se oli niin hyvää kun laittoi puuron päälle mieheni äidin tekemää omenahilloa ja ripaus kanelisokeria. Tässä vielä reseptini herkku puuroon.

Kookos riisipuuro

2dl vesi
2dl riisipuurohiutale
8dl täysmaito
2dl kookoskerma
1tl suola
4rkl kookoshiutale

Kiuhauta vesi kattilassa ja lisää siihen puurohiutaleet. Kun vesi on imeytynyt hiutaleisiin pienennä lieden lämpöä ja lisää maito. Kun puuro on hautunut n.30min. lisää kookoskerma ja kookoshiutaleet. Anna hautua vielä 30min.

Herkullisen aamiaisen jälkeen oli tarkoitukseni aloittaa suursiivous, mutta näyttää siltä että tämä päivä on mennyt laiskotteluksi ja haaveiluksi.

Rentouttavaa sunnuntaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti