torstai 19. helmikuuta 2015

Pinkkikakku ja Late Lammas...

Eilen sain inspiraation valmistaa mieheni toiveesta appelsiinin makuinen, "kahvikakkumainen", pomada kuorutettu kakku. Siitä syntyi siis tämä kakku joka ei mikään kovin kaunotar ulkonäöltään ole mutta maultaan mehevä ja raikas.
Kakussa maistuu appelsiini ja kookos. Voita en tällä kertaa käyttänyt rasvana vaan margariiniä ja rypsiöljyä. Myös kerman korvasin kookosmaidolla.


Tässä reseptini kakkuun

Appelsiini-kookoskakku

3 kananmunaa
2dl sokeri
120g margariinia
1dl rypsiöljyä
0,5dl appelsiinistä puristettu mehu
2.5dl vehnäjauho
2tl leivinjauhe
1dl kookoshiutale
0.5dl kookosmaito

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon rasvat. Sekoita sekaan vielä appelsiinistä puristettu mehu. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinan sekaan vuorotellen kookosmaidon kanssa. Paista uunissa 200 asteessa n.20min.
Itse käytin paistovuokana kakkuvuokaa, jossa halkaisija on noin 20cm.
Tein kakkuun "tiikerikakkumaisia" raitoja värjäämällä puolet taikinasta oranssin väriseksi.

Kakun kuorrutin valmiilla pomadalla ja tein siihen suklaalla viiruja. Pomadan voit korvata myös esim. tomusokeri+appelsiinimehu kuorrutteella, suklaalla tai sirottelemalla tomusokeria sihdin läpi.


Eilen jälleen ihana aurinko paistoi ja ilma oli niin keväinen. Lyhyen työpäivän jälkeen hain perheen kotoa ja suuntasimme kaupungille. Kävimme elokuvissa katsomassa hauskan Late Lammas elokuvan. 
Siiri on ollut Late Lammas fani jo ihan taaperosta saakka. Elokuva oli erittäin mieluinen koko perheelle. Symppaattiset lampaat saivat koko porukan suupielet nousemaan.


Leffan jälkeen "hampparihammasta" kolotti ja niinpä suuntasimme Wingstoneen hampurilaisille. Itse valitsin kasvishampparin haloumjuustolla. Nams!


Huomenna on edessä sairaalapäivä, kun pikku mimmin käsileikataan ja siitä poistetaan kipsi. 

Mukavaa loppu viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti