tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaispullia ja keväisiä värejä..

Tänään vietettiin laskiaistiistaita. Töissä teimme laskiaspullia sekä mantelimassa että hillotäytteellä. Kotiin toin tuliaisena Tuomakselle ja Siirille hillotäytteiset pullat ja itselle mantelimassalla täytetyn laskiaispullan. Itsekkin ennen pidin paljon enemmän hillotäytteisestä, mutta nykyisin olen melkoinen mantelihiiri jonka vuoksi mantelimassa, marsipaani ja mantelijauhetta sisältävät leivonnaiset ovat suurta herkkua.
Ennen kuin pääsimme laskiaispullilla herkuttelemaan tein lounaaksi kana-kasvispastaa. Sipulia, porkkanaa, ruusukaalta, suippopaprikaa, kirsikkkatomaatteja, basilikaa ja tietenkin kananfilettä sisältä täysjyväpasta maistui koko perheelle.


Viime viikolla oli täydelliset ulkoilukelit. Aurinko ja keväinen fiilis ovat saaneet myös sisustussilmän haluamaan kirkkaita värejä ja valoa sisustukseen. Tulppaaneja onkin tullut ostettua jo monta nippua eri väreissä. Uusia kevätverhoja ja sisustustyynyjä silmäilinkin tänään muutamasta postimyyntikuvastosta sekä sisustuslehdestä. Limenvihreää, pirteää keltaista, suloista pinkkia, raikasta turkoosia ja siihen puhdasta valkoista.
Kevään lähetessä myös mieli tekee vaihtaa huonekalujen paikkaa. Tänään siirsin kauniin, isovanhemmiltani perityn pienen kaapin makkarista olohuoneeseen. Kaapista on värit jo hiukan kuluneet, mutta mielestäni tähän kaappiin sopii hyvin kulunut maalinen pinta. Ainakaan vielä en ole sitä raaskinut maalata uudelleen.

Kevään värejä päästinkin jo hiukan kotiimme kun pääsiäistipun väriset käsipyyhkeet laitoin kylppäriin sekä ihanan kookoksen tuoksuisen turkoosin kynttilän lavuaarin viereen. 
Viime viikolla istutetut yrttiensiemenet ovat alkaneet itämään jo hyvin, kun ne saavat kodinhoitohuoneen pöydällä nauttia kevät auringosta.


Siiri on joutunut viettämään pari viimeistä päivää kotona sisällä, sillä pieni flunssa on yrittänyt iskeä häneen. Flunssan ei kestäisi nyt pikku mimmille tulla, sillä perjantaina on edessä käden leikkaus ja kipsin poisto .
Tänään pikku potilas päätti järjestää nukeille ja pehmoille teekutsut. 


Ihania helmikuunpäiviä ja mukavaa hiihtolomaa kaikille lomalaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti