torstai 12. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa...

Eilen töiden jälkeen ulkona tuoksui, näytti ja kuulosti keväältä. Aurinko lämmitti, vesi tippui räystäiltä, pikkulinnut lauloivat ja ilmassa tuoksui raikas keväinen tuoksu. Aurinko osaa myös näyttää "julmankin" puolensa, ja saa kodin pienetkin tahrat ja pölyt näyttämään katastrofaalisen kamalalalta. Onneksi meidän perheeseen ostettiin vihdoin ja viimein uusi imuri, joka antoi pölykoirille kyytiä. Tällä viikolla on tullutkin imuroitua ja siivottua kotia oikein urakalla. Myös pieniä keväisiä sisusutusjuttuja on tullut otettua kaapista esille, ja jotain pientä ostettuakin. Pääsiäiskoristeet houkuttelevat jo kovasti ottaa esille, mutta yritän malttaa vielä mieleni. Suloisen herkullisia pääsiäisnameja en malttanut kuitenkaan olla ostamatta.Kaupanhyllyille onkin jo tullut paljon ihania ja kauniisti pakattuja pääsiäisherkkuja. Omat ehdottomat kevään herkkuni ovat pasha ja mämmi. Mämmiä onkin tullut jo jokunen laatikko ostettua!Myös erilaiset rahkajälkkärit kuuluvat mielestäni kevääseen ja tietenkin pääsiäiseen. Eilen valmistinkin tämän yksinkertaisen, mutta herkullisen jälkkärin johon tulee kaikessa yksinkertaisuudessa rahkaa, mango kermajugurttia ja appelsiinia. 


Täyteläiset kermajogurtit sopivat todella hyvin jälkkäreihin ja leivontaan. Ne pehmentävät ja makeuttavat rahkaa mukavasti. Itse en lisännyt mukaan sokeria tai kermavaahtoa. 


Kokosin jälkiruokamme Siirin toivomuksesta Iittalan muumi Kartio -laseihin. Annoin pikku mimmille vapaat kädet koristella herkut lopuksi. Neiti halusi lasit koristella keksimuruilla ja palasilla, viinirypäleillä ja appelsiinilla.

Ihania kevät päiviä! Meillä näyttääkin kalenteri melko kiireiseltä nyt keväälle. Kaikkea mielenkiintoista tiedossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti