tiistai 25. marraskuuta 2014

Kakkukoristeita ja kirje joulupukille...

Marsipaani ja sokerimassa koristeiden valmistaminen on ollut intohimoni jo usean vuoden ajan. Vastaan leipomossamme kaikista koristeiden valmistamisesta. Olenkin vuosien varsilla päässyt valmistamaan vaikka millasia koristeita asiakkaiden toiveista.
Vuosi sitten syksyllä minua pyydettiin pitämään kotileipureille koristekurssia, mutta silloin en tuntenut olevani vielä valmis opettamaan. Nyt sitten tänä syksynä uuden pitopalvelu rakennuksemme valmistuttua, alkoi mielessäni pyörimään ajatus koristekurssista. Marraskuussa rohkaisin mieleni ja laitoin kurssi-ilmoituksen facebookkiin, meni pari tuntia ja kurssi oli täynnä. Viime sunnuntaina pidin ensimmäisen kurssini. Sain opetukseeni parikymmentä koristeiden maailmasta innostunutta kotileipuria.

Valmistimme mm. marsipaanista tonttuja ja possuja sekä sokerimassasta helppoja kukkasia. Näytin myös yksinkertaisen ruusun teko mallin. Oli ihana huomata kuinka innoissaan "oppilaani" olivat ja ottivat innolla vastaan ideoitani ja oppejani. Tunnelma kurssilla oli myös mukavan jouluinen kun ikkunoista näkyi luminen maisema ja taustalla soi joululaulut. Kurssin hintaan kuului myös lounas, joka tällä kertaa oli savuporokiusaus, porkkanasosekeitto, salaattia, leipomomme itse valmistamia leipiä sekä jälkiruokana luumumoussea ja "home made" twix paloja. Kurssilla arvoimme myös kaikkien oppilaiden kesken koristeiden valmistamiseen liittyviä palkintoja.
Kiitos myös Dr.Oetker kun saimme heiltä suuren määrän marsipaaneja, sokerimassoja ja värejä!

Joulukuussa on seuraava kurssi ja lisää on tulossa myös ensi vuonna! Leipomomme facebook seinältä löydät aina ilmoitukset seuraavista kursseista.Koska koko viikonloppu tuli tehtyä töitä, vietettiin eilen perheen kesken mukava päivä kaupungilla. Kävimme viemässä Napapiirille joulupukille lahjatoivelistan ja sen jälkeen herkuteltiin jätskillä. Ihanaa yhdessäoloa!

Ps. Sain loka-marraskuussa laadukkaita GAEA-oliiveja tuotetestaukseen. Käy äänestämässä uutta makuyhdistelmääni täällä, äänestämällä osallistut myös mukavien palkintojen arvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti