sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pieni sairaalareissu...

Siiri rakastaa luistelua. Hän kävi viime vuoden lopulla luistelukoulua, ja tykästyi harrastukseen vielä enemmän. Reilu viikko sitten mimmi lensi nurin luistinradalla ja loukkasi käden. Alkuun luulimme että kyseessä on pieni murtuma, ja pieni potilas sai käteensä sairaalassa lastan. Saimme kuitenkin tällä viikolla torstaina puhelun sairaalasta että käsi täytyy leikata. Perjantaina aamusta lähdimme sairaalaan ja Siirin käsi leikattiin. Koska Siiri täytyi nukuttaa leikkauksen ajaksi, piti mimmin myös yöpyä sairaalassa yksi yö. Nyt kädessä on kipsi ja seuraavan kerran käsi operoidaan kuukauden kuluttua. 
Suuri kiitos Lapin keskussairaalan lastenosaston eli osasto 9 henkilökunnalle ja erityisesti hoitaja Millalle, hoiditte pientä potilasta suurella sydämellä. 





Leikkaus tehtiin siis perjataina ja lauantaina odottelimme iltapäivään saakka kotiin lähtöä.Siiri leikki osaston lastenhuoneessa. Osastolla huolehdittiin kyllä todella hyvin pikku potilaan viihtyvyydestä.
 Pikku mimmi on tullut äitiinsä ja on myös nuoresta iästään huolimatta pieni "laukkufriikki". Sairaalakassina toimi mimmillä tämä herkullisen värinen Ted Baker kassi.


Kotiin pääsyn kunniaksi ostimme ihanan keväisen värisiä tulppaaneja. Siiri sai myös päättää sunnuntaipäivän lounaan. Tyttö halusi ehdottomasti lemppariruokiaan eli kasvispihvejä, uunissa paahdettuja bataatti- ja perunalohkoja sekä halloumjuustosalaattia ja tonnikala-jokirapu salaattia. 






Kasvipihvit ovat todella helppo ja edullinen ruoka valmistaa itse. Tälläkertaa pihveihin raastoin porkkanaa, lanttua, kurkkua, paprikaa ja parsakaalta. Pihvien kaveriksi sopii kermaviilistä tai maustamattomasta jugurtista tehty kastike. 

Jälkkäriksi maistuu esimerkiksi tämä tyrni-mascarpone kääretorttu jossa on marenki kuorrute. 


Reseptini tähän gluteenittomaan kääretorttuun tulee tässä:

Tyrni-mascarpone kääretorttu:

3 kananmunaa
1.5dl sokeri
1.5dl gluteeniton jauhoseos tai perunajauhoja
1tl leivinjauhe

Täyte:

100g mascarponejuusto
1dl kerma
0.5dl tomusokeri
1tl vaniljasokeri
100g tyrnihillo 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot. Levitä taikina uunipellille ja paista n.200 asteessa. Kun torttupohja on kypsä ota se uunista pois jäähtymään ja valmista täyte.

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä vaahto torttupohjaan ja vaahdon päälle levitä tyrnihillo. Kääri torttu käärölle. Kääretortun voit halutessa kuorruttaa marengilla, kermavaahdolla tai vaikkapa marsipaanilla. Tarjoa kääretorttu vaniljakastikkeen kera.
Tyrnihillon tilalle sopii myös mainiosta esim. lakkahillo tai omenahillo.

Ihanan leppoisaa sunnuntai iltaa!

Ps. Kriik! Enää kaksi yötä ja minut voi bongata Suomen paras leipomo ohjelmasta, kun meidänkin leipomo siellä seikkailee heti ekassa jaksossa. Siis tiistaina 20.1 klo. 21 ja kanava JIM ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti