sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Meidän joulu..

Joulu on ehdottomasti lempi juhlakauteni. Työni puolesta pääsenkin leipomaan joululeivonnaisia usein jo lokakuussa. Tänäkin vuonna tuli tehtyä aika monta piparia, joulutorttua, joululeipää ja jouluisia kakkuja. 


Omat jouluvalmistelut aloitan yleensä jo viimeistään marraskuussa, mutta tänä vuonna olen ollut niin kiireinen töiden vuoksi, joten viimeiset lahja hankinnat tuli tehtyä jouluaattona. Stressiä en silti jaksanut ottaa! Ehdin jopa kuitenkin muistamaan mm. Siirin tarhatätejä. Jokaiselle tarhatädille paketoitiin oma pieni saaristolaisleipä tekstillä "Olen makea ja maltainen saaristolaisleipä. Kalan ja kinkun kaveri."Oma joululomani alkoi aaton aattona, jolloin lähdimme mieheni vanhempien luo. Jouluaattona suuntasimme minun vanhempieni luo, jossa nautimme runsaan ja herkullisen jouluaterian. Tänä vuonna äitini oli valmistanut perinteisten lanttu,-porkkana ja maksalaatikon lisäksi myös bataatti,- ja punajuuri-vuohenjuustolaatikkoa. Kinkku on tietenkin joulupöydän kunkku, mutta itse pidän eniten kylmistä alkupaloista kuten graavisiiasta, graavilohesta, silleistä, lohi-jokirapupateesta, kylmäsavuporosta, maksapateesta, itse tehdystä italiansalaatista sekä perinteisestä rosollista vaaleanpunaisen kermavaahdon kera.Viime vuonna on meidän perhe tainnut olla extra kiltti kun paketteja saatiin paljon. Vaikka joulussa tärkeintä mielestäni on kiireetön yhdessäolo ja hyvä ruoka, asuu minussa silti pieni lapsi joka nauttii lahjoista. Kosmetiikkaa ja astioita paljastui monesta kääreestä. Myös pari uutta ruokakirjaa sain kokoelmaani. Niitä onkin ollut mukava lukea nyt lomalla. Ulkona on paukkunyt yli -20 asteen pakkanen joten takassa on saanut polttaa tulta lähes päivittäin. Sohvalle onkin ollut mukava kääriytyä viltin alle hyvän kirjan ja suklaarasian kanssa kun takassa loimuaa tunnelmallinen tuli.Myös pikku neiti on nauttinut joululahjoista lomallaan. Sylvanian families suuri eläinten nukkekoti oli ehdoton lemppari lahja.


Vielä saa reilun viikon nauttia kiireettömästä ajasta. Joulukoristeet ajattelin laittaa pois vasta loppiaisena. Ne ovat niin kauniita! Aarikan tonttuja olen kerännyt jo monia vuosia ja niitä onkin kertynyt meille jo monia. Maileg tontut ovat myös mieleeni. Kuusi on koristeltu tänä vuonna hopeisin, kirkkain ja punaisin koristein.

Ihania välipäiviä! Itse ajattelin huomenna suunnata alennusmyynteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti