sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sunnuntai salaattia...

Salaatit ovat hyviä ja kevyitä lounaita. Itse tykkään kokeilla erilasia makuyhdistelmiä salaateissa. Tällä hetkellä hedelmäiset salaatit ovat lemppareita. Rakastan tyttäreni kanssa vuohenjuustoa ja halloumijuusto, joten tänään sunnuntaina päätin lounaaksi tehdä hedelmäisensalaatin, jonka juustot kruunaavat. 

Olen viikon ajan "kypsytellyt" herkullista mangoa, joka pääsi piristää värillään ja maullaan salaattia. Eilen ruokakoriini nappasin kaupasta vihreitä ja tummia viinirypäleitä, jotka pääsivät myös salaattiimme. 


Tässä vielä reseptini helppoon salaattiin:

Aurinkoinen vuohenjuusto-halloumijuustosalaatti

2 ruukkua salaattia (esim. friseesalaattia, lollo rosso salaattia yms.)
1 suippopaprika
3 tomaattia
1 kurkku
1 kypsä mango
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
1 vuohenjuusto (n.100g)
1 halloumijuusto (n.150g)
basilikaa

Leikkaa juustoja lukuun ottamatta kaikki muut salaatinainekset tarjoiluastiaan. Viipaloi juustoista sopivan kokoisia paloja ja paista niitä hetki kuumalla pannulla. Lisää juustot salaatin päälle. Ripottele muutamia basilikan lehtiä vielä salaatin pinnalle.


Käytämme tuoreita yrttejä todella paljon. Lähes jokaiseen ruokaan  vähintään koristeeksi ripottelen basilikaa, korianteria tai rucolaa. Tähän saakka olen ostanut yrtit kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta, mutta nyt päätin kokeilla kasvattaa myös itse yrttejä. 
 
Reilu kuukausi sitten ostin Ikeasta helpot "yrttipurkit". Pakkauksessa tuli yrttien siemenet ja kasvatuskipot. Yrtit ovat nyt muutaman viikon saaneet kasvaa kodinhoitohuoneen pöydällä ja aurinkoisten kevätpäivien kunniasta, ne ovat alkaneet jo mukavasti kasvaa! Maltamme tuskin odottaa että pääsemme nauttimaan itse kasvatettujen yrttien makuja.

Ps. Huomenna meillä on Nosh -vaatekutsut. Tarjolle olen suunnitellut cup cake "buffetin". Seuraavassa blogissani kerron miten kutsut meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti